voedsel in de stad

Leren over voedsel = leren over je lijf, gezondheid, cultuur, natuur, geschiedenis, landschap, economie….wil jij ook aan de slag met dit prachtige thema? Dan vind je bij ANMEC informatie, activiteiten en lesmateriaal over gezonde en duurzame voeding voor kinderen van 0 - 18 jaar.

In Amsterdam werken veel organisaties samen aan voedseleducatie. Een overzicht met al het erkende aanbod voor basisonderwijs in de stad vind je via deze pagina. Of het nu gaat om ondersteuning bij tuinieren, het bezoeken van een agrarisch bedrijf, het organiseren van een smaak- of kookles, advies over een groen en eetbaar speelplein, hulpmiddelen bij een gezond-eten-campagne en een gezonde schoolkantine, begeleiding bij inbedding van voedselonderwijs in het leerplan of het behalen van het vignet Voeding/Gezonde School: het is er allemaal.

Maar….hoe maak je daar een samenhangend en effectief programma van voor school, de buurt of je kinderopvang? Wij denken graag met je mee. 

 

"Samen maken we het verhaal over gezond en duurzaam voedsel compleet."

Annette is Adviseur Voedsel in de stad en allrounder bij ANMEC, daarnaast is zij Makelaar Jong Leren Eten voor de hele provincie Noord-Holland. Het rijksprogramma Jong Leren Eten zet in op brede aandacht voor voedsel in onderwijs en kinderopvang met behulp van subsidie, goede programma’s en effectieve samenwerking van organisaties rondom het kind.

Stuur Annette een mail via Annette@anmec.nl

Meer info