Ik hoop voor ANMEC dat jullie nog niet 'enquête moe' zijn

Geplaatst op:

Ik hoop voor ANMEC dat jullie nog niet 'enquête moe' zijn

Na een bezoek aan de fietsenmaker, garage, tandarts, mondhygiëniste, fysiotherapeut, restaurant, theatervoorstelling etc.,  krijg ik tegenwoordig bijna altijd een enquêteformulier. Maar ook als ik een website bezoek voor informatie of een bestelling word ik bestookt met verzoeken om mijn (on)tevredenheid kenbaar te maken. Het is om moe van te worden.

Ik las onlangs dat medewerkers van een bekend Amsterdams warenhuis door hun leidinggevenden worden aangesproken als te weinig klanten de evaluatie over de service van de betreffende verkoopmedewerker invullen. Waarna deze medewerkers hun familie en vrienden vragen deze over hen in te vullen. Daar heb je als bedrijf echt wat aan?!

Toch heeft ANMEC jullie input echt nodig om onze missie te realiseren. Alle signalen staan op groen: bijna iedere inwoner van Amsterdam wil een bijdrage leveren om Amsterdam duurzamer te maken. De gemeente heeft ambitieuze plannen. ANMEC gaat daaraan een structurele bijdrage leveren maar wil daarbij vooral aansluiten wat er nodig is en wat werkt.

Het liefst vragen we het jullie persoonlijk, dat doen we ook regelmatig. Echter om snel meer input te verzamelen werkt een enquête toch beter. Daarom versturen wij volgende maand een enquête en hopen op een hoge respons. Ik beloof dat we de vragenlijst zo beknopt mogelijk houden en uiteraard delen we de resultaten met jullie.