Van de directeur - juni 2017

Geplaatst op:

Van de directeur - juni 2017

De wittebroodsweken zijn voorbij, de bewondering en verwondering blijft! 'Waarom wist ik dat niet?' is de vraag die ik mij de afgelopen weken vaak stelde.

Het kennismaken met de organisatie en de stakeholders loopt voorspoedig en wekelijks bezoek ik bijeenkomsten waar het thema “ Duurzaam Amsterdam” geagendeerd staat. Ik ben onder de indruk van het aantal leuke en goede initiatieven die er in Amsterdam lopen en de aandacht die leerkrachten, ondanks de werkdruk, aan milieu educatie besteden. Als inwoner van Amsterdam met een hart voor een duurzame stad, dacht ik goed op de hoogte te zijn van wat er speelt in ‘mijn’ stad. Echter Ik was onbewust onwetend. De ervaring van de afgelopen weken heeft mij nu bewust onwetend gemaakt.

Tegelijkertijd realiseer ik me dat Amsterdam veel inwoners heeft die, net als ik, een bijdrage willen leveren aan hun duurzame stad. De vragen die mij nu bezighouden:

  1. Hoe bereiken we die doelgroep?
  2. Hoe kunnen we deze doelgroep doorverwijzen naar inspirerende mensen en organisaties, zonder ze een gevoel te geven van het kastje naar de muur gestuurd te worden?
  3. Hoe kunnen we de kennis en expertise van de ‘duurzame ’ initiatieven en best practices zo slim mogelijk ontsluiten voor deze Amsterdammers?

Over deze vragen ga ik mij, samen met mijn team, in de zomerperiode buigen. Uiteraard staan wij open voor ideeën, tips en adviezen. Je kunt mij bereiken op brekelmans@anmec.nl.

Ingrid Brekelmans