Ingrid Brekelmans nieuwe directeur ANMEC

Geplaatst op:

Ingrid Brekelmans nieuwe directeur ANMEC Ingrid Brekelmans is met ingang van 1 mei 2017 de nieuwe directeur van ANMEC. Zij volgt Annette de Vries op, die sinds augustus interim was. Hieronder stelt zij zichzelf voor:

Mijn woonplaats is Amsterdam waar ik in een huis woon met een tuintje waar ik optimaal van geniet. Jaren geleden heb ik eerst bedrijfskunde en vervolgens marketing en verandermanagement gestudeerd. Na een loopbaan in ICT, marketing en de financiële wereld, waarin ik functies heb vervuld als consultant, marketing manager, directeur en project- en programma manager, wil ik graag mijn werk- en levenservaring inzetten voor 'maatschappelijke' opdrachten. Zo ben ik eveneens toezichthouder bij maatschappelijke organisaties zoals Cinekid, Stichting Studenten Huisvesting en Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

Als gepassioneerd Amsterdammer, ben ik blij dat de gemeente Amsterdam de verduurzaming van de hoofdstad wil versnellen en daarin een voorbeeldfunctie wil vervullen. Dat ik ben gekozen om met de medewerkers van ANMEC  daaraan een bijdrage te leveren vind ik een eer én een uitdaging. Prettige bijkomstigheid is dat ik eindelijk weer op de fiets naar mijn werk kan!

In mijn nieuwe rol als directeur wil ik daarbij graag samenwerken met partijen die aan de missie van ANMEC een bijdrage kunnen en willen leveren.
Duurzaamheid is een serieus thema; tegelijkertijd geloof ik dat we de (jonge) bewoners van Amsterdam kunnen laten ervaren dat duurzaam ook leuk is en dat ze daaraan zelf kunnen bijdragen én van de resultaten kunnen genieten. Inzet van moderne communicatiemiddelen en kennis van effectieve gedragsbeïnvloeding, in combinatie met de expertise van ANMEC, gaat ons helpen om dit doel te bereiken.

De mensen uit mijn netwerk, die ik vertelde over  mijn benoeming bij ANMEC, reageerden allemaal enthousiast en kwamen al met ideeën en suggesties. Maar eerst wil ik beginnen met kennismaken en vooral ophalen welke ideeën en wensen er zijn. Daarna ga ik samen met het team van ANMEC onze plannen aanscherpen en verder uitwerken.
Mijn deur staat fysiek maar vooral virtueel open voor iedereen, mail mij gerust.