Impuls voor zes NME initiatieven

Geplaatst op:

Impuls voor zes NME initiatieven

Ook dit jaar krijgen kansrijke NME-initiatieven vanuit het NME-fonds financiële ondersteuning om hun plannen te verwezenlijken. Het NME-fonds wordt beschikbaar gesteld door de Gemeente Amsterdam, Dienst Ruimte en Duurzaamheid. ANMEC zorgt dat een onafhankelijke jury alle plannen beoordeelt en een keuze maakt uit de meest kansrijke projecten. Voor 2017 heeft het fonds een bijdrage toegekend aan de volgende projecten:

Project Voedselhelden - Stichting Taste Before You Waste. Zij ontwikkelen en verzorgen een interactieve workshop voor groep 7/8 van de basisschool over voedselverspilling. Het doel van deze workshop is kinderen te informeren over dit probleem maar vooral te inspireren de eigen verspilling te verminderen en anderen te motiveren dit ook te doen.


BSO-speurtocht Zeldzame Planten - Stichting Hortus Botanicus Amsterdam. Deze speurtocht is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar die in BSO-verband naar de Hortus komen. Met het boekje dat bij de speurtocht hoort, kunnen de kinderen ook in hun eigen omgeving extra opdrachtjes rondom biodiversiteit uitvoeren.

Een lessenserie Prioriteren bij aquatisch saneren voor de bovenbouw van het VWO - UvA ism 4e Gymnasium. Hier worden wetenschappelijke inzichten gebruikt voor het opzetten van een experiment naar vervuiling in sediment. De leerlingen geven Waternet een advies welke locatie ze het eerst moeten schoonmaken. Deze lessenserie wordt ontwikkeld door de UvA i.s.m. het  4e Gymnasium.

Duurzaam thuis - Stichting de Groene Grachten. Zij ontwikkelen een lespakket voor leerlingen van het voortgezet onderwijs waarmee leerlingen hun eigen woning kunnen analyseren op duurzaamheid.

Vraag KARel - Moving Arts Project. Dit is een leerwerktraject voor Amsterdamse jongeren met de KAR voor mobiele Elektriciteit op Locatie.
“Amsterdamse fossielen onder de loep” van Stichting Geologische Aktiviteiten. Zij ontwikkelen een speurtocht langs fossielen in natuursteen in gebouwen en stoepen in de Amsterdamse binnenstad die alle Amsterdammers zelfstandig kunnen doen.

De komende tijd gaan we deze projecten volgen en laten we de voortgang zien via onze nieuwsberichten. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de ANMEC nieuwsbrief.