Groencafe in de Jordaan, een levendige groene ruilhandel

Geplaatst op:

Groencafe in de Jordaan, een levendige groene ruilhandel

Op zondag 14 oktober jl. organiseerde de werkgroep Meer Groen in de Jordaan in samenwerking met de Vereniging Groei en Bloei, afdeling Amsterdam, Wijkcentrum Jordaan & Gouden Reael en het ANMEC de ‘groenmiddag herfst’ in het Claverhuis.

De middag was bedoeld voor mensen uit met name de Jordaan & Gouden Reael die, in wat voor vorm dan ook, met groen bezig zijn. Er was een planten- en zadenruilbeurs. Ook konden er bijzondere tulpenbollen worden uitgezocht. Een plantendokter gaf adviezen over snoeien, bemesten, wat te doen tegen plagen en ziekten bij planten, etc.

Monique Bruins Slot, coördinator bij Stichting ‘De Tuinen van Mien Ruys’, gaf een boeiende lezing over de proeftuinen die Mien Ruys, een toonaangevende tuinontwerpster uit de vorige eeuw, in Dedemsvaart ontwikkelde. Een feest van herkenning voor mensen die al wat langer met groen en tuinieren bezig zijn en nog steeds een bijdrage willen leveren aan het ‘vergroenen’ van de binnenstad.

Ondanks, of misschien dankzij, het prachtige nazomerweer werd de middag heel goed bezocht en ruilden veel kennis, planten, zaden en bollen van eigenaar.