Goed rapport voor NatuurMEdiatheek

Geplaatst op:

Goed rapport voor NatuurMEdiatheek

Wij zijn blij met de mooie rapportcijfers die we van jullie kregen voor de NatuurMEdiatheek dit schooljaar. Jullie waardeerden onze materialen met gemiddeld een 8 en we kregen alleen voldoendes. De reacties zijn enthousiast: "Fijn dat alles erin zit zodat je gelijk aan de slag kunt" (leerkracht middenbouw over de leskist Papier), "Erg mooie doos met schelpen en eikapsels, de kinderen waren erg enthousiast" (leerkracht groep 4 over lespakket Zee en strand).

Betrokken
Gebruikers waren ook zeer betrokken, getuige de vele reacties, tips en aanvullingen die we kregen. "Graag meer van zulke leuke thematassen voor de onderbouw" vraagt een juf van de 5e Montessori ons. Ze heeft de thematas Wat Eet Jij? geleend en de materialen in het pakket aangevuld met eigen ideeën, zoals een les over pasta (herkomst, materiaal, diverse soorten pasta) en met doppinda's pindakaas gemaakt met haar kleuters.

Een andere leerkracht vertelt hoe ze de leskist 'Plastic soep, linke soep' ingezet heeft: "Ik heb een keuze uit de lessen gemaakt en die gecombineerd met het maken van een muurkrant over plastic soep en het maken van een 'promo-filmpje' als milieuorganisatie. Kinderen moeten daarbij uitleggen wat 'hun' organisatie doet tegen plastic soep."

Samenwerking
Een juf van De Blauwe Lijn wilde het lespakket Uilen en Roofvogels lenen, maar dat was al uitgeleend aan een ander. "Samen met de medewerkster hebben we gekeken wat ik in plaats van het pakket kon lenen" vertelt ze. We hadden 2 opgezette roofvogels voor haar te leen, braakballen, naamzoekkaarten over roofvogels en muizenbotjes en pincetten voor het uitpluizen. "Bedankt voor de fijne samenwerking!" schrijft zij op haar evaluatie formulier.

Tips
Natuurlijk kunnen er ook dingen beter. De honingraat in het lespakket Bijen, wespen en hommels blijkt wat verouderd te zijn. Een juf van groep 1/2 vind het Zee en strand pakket niet genoeg uitdaging bieden voor kleuters. En de werkbladen in een ander pakket zijn veel te moeilijk voor SBO leerlingen.

Deze zomer zullen we een begin maken met het opfrissen van onze collectie en dan pakken we uiteraard ook jullie evaluaties erbij. Iedereen bedankt voor de feedback!