De tomatensoep van ANMEC

Geplaatst op:

De tomatensoep van ANMEC

Column van directeur Ingrid Brekelmans

Jaren geleden vertelde een directeur van een soepfabriek mij dat, ondanks de vele nieuwe soepvarianten, tomatensoep nog steeds de best verkochte soep was. Ook anno nu is tomatensoep nog steeds de meest populaire soep. Deze variant  verkoopt zichzelf, ook al is deze te zout, te zoet en bevat de soep relatief weinig groenten.

Toch, als gevolg van het maatschappelijk debat over gezond en verantwoord eten, waaronder minder vlees, nemen de soepfabrikanten en supermarkten hun verantwoordelijkheid en passen de receptuur van tomatensoep aan.

Onze NatuurMEdiatheek heeft ook populaire items vergelijkbaar met "tomatensoep", zoals de educatieve pakketten over Het Weer. Ook ANMEC voelt de verantwoordelijkheid om haar collectie aan te passen. Want wij willen met onze collectie een bijdrage leveren aan het leren voor een duurzame ontwikkeling van Amsterdam. In een pakket over Weer en Klimaat mogen bijvoorbeeld actualiteiten over het thema klimaatverandering niet ontbreken.

Dat betekent dat wij, bij het onderhouden en ontwikkelen van onze collectie, prioriteit geven aan die items die passen bij actuele thema’s van onze stad: duurzame energie,  schone lucht, optimaal scheiden van afval, klimaatadaptatie en voedsel.  Het is onze ambitie om van de items die passen bij deze actuele thema’s, het recept van de "tomatensoep" te verduurzamen.

P.S. Kippensoep en champignonsoep staan op nr. 2 en 3 van de populairste soepen.