Afval in de stad >

Werkbijeenkomst Gedragsbeinvloeding afvalscheiding en aanpak zwerfafval

Verbetering van afvalscheiding en vermindering van zwerfafval gaat niet vanzelf. Hiervoor is verandering van gedrag van leerlingen, docenten en ondersteunend personeel nodig. Gedragsexpert Anjo Travaille verzorgt voor BO en VO scholen in Amsterdam een werkbijeenkomst over effectieve gedragsbeïnvloeding gericht op afvalscheiding en aanpak van zwerfafval. Anjo Travaille is psycholoog en milieukundige en heeft het Routeboek Schone School geschreven. In het Routeboek staan handige werkstappen bedoeld voor docenten, management en ecoteams. Tijdens de werkbijeenkomst laat Anjo je zien hoe mensen keuzes maken en leer je hoe je in een school een aanpak kan maken voor afvalscheiding en vermindering van zwerfafval. De werkbijeenkomst is interactief, met film en experimentjes en je werkt zelf aan een aanzet voor een aanpak in je eigen school. 

Voor wie
Deze werksessie bezoek je bij voorkeur met 2-4 mensen van jouw school. Denk aan eco-team leerlingen VO (15+), leerkrachten, leidinggevenden en facilitair medewerkers. Zodat je na afloop jullie aanpak samen verder kunt brengen in je eigen schoolsituatie.  

Waar en wanneer
De werksessie vindt plaats op donderdag 23 mei van 17:00-19:00u bij ANMEC, in de NatuurMEdiatheek aan de Plantage Middenlaan 2E.  Inloop vanaf 16.30 met koffie en thee. Om 17u starten we met het programma. ANMEC zorgt voor een eenvoudig hapje en drankje.  

Meld je aan
Deelname aan deze werksessie is gratis. Meld jezelf en de deelnemers die je namens jouw school meebrengt individueel aan via het inschrijfformulier. 

Ben je op het geplande tijdstip verhinderd, maar wel geïnteresseerd? Laat dit dan weten via een mail aan Elena Francissen (francissen@anmec.nl). 

Doel

Leren over gedrag tav van (zwerf)afval en hoe mensen keuzes maken. Deze kennis inzetten voor een plan van aanpak voor betere afvalscheiding en/of vermindering van zwerfafval bij jou op school.

Doelgroep

Contactpersonen van het project Afval op School, leerkrachten/docenten, leidinggevenden, facilitair medewerkers en eco-team leerlingen VO (15+)

Locatie

ANMEC, NatuurMEdiatheek - Plantage Middenlaan 2E

Beschikbaarheid

donderdag 23 mei 2019

Prijs Gratis, wel elke deelnemer apart even aanmelden
Duur 17:00-19:00u (inloop vanaf 16.30u)