Educatief aanbod

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden. Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden onze algemene voorwaarden

Leren in de stadsnatuur >

Moestuinieren: Zaaiagenda

Zaaiagenda is een complete gids voor zaaien en oogsten in de moestuin is het juiste boek op het juiste moment.
Zaaiagenda is een zeer complete gids, waarin 90 groentesoorten en 1100 rassen vermeld en/of beschreven staan.
Het boek biedt enorm veel informatie, maar omdat die overzichtelijk is gerangschikt blijft dat ook de kracht van het boek. De basisindeling is op datum. Zoals de schrijvers zelf al aangeven is die datum een richtlijn, en geen verplicht nummer.
Per groente staat onder andere beschreven hoe kiemen en zaaien moeten plaatsvinden, welke afzonderlijke rassen er zijn en de specifieke kenmerken daarvan, welke combinaties met andere groenten je beter kunt vermijden, of de groente in volle grond of ook in pot kan of moet en zelfs bij welke maanstand het beste gezaaid kan worden.
Behalve een praktische handleiding is het boek een encyclopedie van groenten, waaronder ook de historische en vergeten groenten.

Doel

Standaardwerk voor de moestuin.
Alle informatie die iedere moestuinder graag wil weten: Zaaimomenten, groenterassen, tips, wetenswaardigheden, vergeten groenten, kleine moestuinen, pot en bak.

Doelgroep

Geschikt voor stadstuinen, buurtmoestuinen, geveltuinen, minmoestuinen, verticale tuinen, balkontuinen, daktuinen, kindertuinen, schooltuinen.