Educatief aanbod

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden. Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden onze algemene voorwaarden

Natuurlijk spelen >

Natuurspeelplaatsen in Amsterdam

Natuurlijk spelen juist in de stad
Buiten spelen in een natuurlijke omgeving doet kinderen goed. Ze leren er klimmen en hun evenwicht bewaren, risico's inschatten en ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten. Ze bouwen samen met takken, zand en water. Ondertussen voelen ze het gras tussen hun tenen en de wind in hun haren. Ze voelen zich één met de natuur om hen heen. Gelukkig biedt Amsterdam plekken waar dat mogelijk is. 

Natuurspeelplaatsen in Amsterdam 
Inmiddels zijn er in bijna alle stadsdelen een of meer natuurspeelterreinen. Wij noemen hier de grootste en wildste per stadsdeel. 
Bekijk voor meer locaties in Amsterdam en Nederland de speelnatuurkaarten van Springzaad.

Samen kom je verder
ANMEC zet zich al jaren in voor meer speelnatuur in Amsterdam. Omdat het goed is voor kinderen en goed is voor Amsterdam. 
Want spelen in de natuur draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen en aan natuurbetrokkenheid. Dit is een goede basis voor het halen van beleidsdoelstellingen op het gebied van jeugd, groen, welzijn, gezondheid, onderwijs en vergroening van de stad. Daarom zijn wij partner van Springzaad, onderzochten we de waarde van speelnatuur in het programma Natuurweb Noord-Holland (2013) en werken we met deze partners aan een manifest voor Speelnatuur in Amsterdam.

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden