Educatief aanbod

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden. Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden onze algemene voorwaarden

Voedsel in de stad >

De Wereld van Voedsel - voorleesboek Dag van de Duurzaamheid 2017

Tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid 2017 wordt voorgelezen uit de verhalenbundel De wereld van Voedsel. Dit boek over het thema voedsel is speciaal geschreven voor de negende editie van de Voorleesactie.

De verhalenbundel is geschikt voor groep 1 t/m 8. Er zijn verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De activiteit, het voorlezen en het gesprek met kinderen, duurt ongeveer 45 minuten.

De verhalen zijn geschreven door pabo-studenten en de tekeningen zijn gemaakt door kinderen. De redactie is in handen van André de Hamer en Peter Heres. U kunt het boek en de losse verhalen ook downloaden.

Dit zijn de titels van de verhalen in het boek:

Onderbouw

1. De vuilnisbak
2. Brommetje lust geen broccoli
3. Het voedselkrat
4. Zeven roosjes broccoli
5. Een ijsje in vier verschillende kleuren
6. De droomtraktatie

Middenbouw

7. Buitenbeentjes
8. Ra… ra… ra, was dat maar waar!pdf
9. De kookchallenge
10. Het moestuinmysterie
11. Syenda en die geheim van de bobbejaan
12. VergEET je ons

Bovenbouw

13. Nooit meer
14. Broodje gezond
15. Eén pit
16. Het is groen en het kan drijven
17. Het tuintje en de compostfabriek
18. Hap na hap

Doel

Volwassenen en kinderen gaan na het voorlezen in gesprek over hoe we samen beter met de aarde om kunnen gaan en denken samen na over problemen, uitdagingen en oplossingen op dit vlak.

Doelgroep

groep 1 t/m 8

Prijs Gratis te leen voor leden van de NatuurMEdiatheek

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden