Educatief aanbod

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden. Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden onze algemene voorwaarden

Afval in de stad >

De wereld van Plastic (voorleesboek)

Speciaal voor de 8e editie van de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid hebben gemotiveerde pabo-studenten uit het hele land voorleesverhalen geschreven over het thema plastic. De 16 beste verhalen zijn gebundeld in dit rijk geïllustreerde boek. Kinderen van de basisschool hebben alle tekeningen en kunstwerken gemaakt. Deze dienden ter inspiratie voor de verhalen.

Doel

Oplossingen bedenken begint namelijk met het stellen van de waarom vraag. Waarom doen we de dingen eigenlijk zoals we ze doen? Zoals plastic gebruiken en achterloos weggooien. Dan kom je niet meer weg met: "Ach ja, dat ene rietje..."

"Kinderen hebben het vermogen om grote onderwerpen klein te maken en dichtbij te brengen."

 

Doelgroep

Kinderen van 4 tot 12 jaar