<< terug naar het overzicht

Amsterdam Wildlife (DVD)

Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker en presentatrice Merel Westrik laten (wilde) dieren zien die in Amsterdam, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden. Op de meest vreemde plaatsen in de stad zoeken en vinden ze dieren die zich in Amsterdam gevestigd hebben.

Martin Melchers en Merel Westrik op zoek naar het wilde leven van Amsterdam. Ze volgen en filmen flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen, zwevende slechtvalken en andere wilde beesten in Amsterdam, wat tot prachtige beelden en hilarische situaties leidt. Ze stuiten op vossen tussen spoor en industrieterrein of exotische mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven.

In Amsterdam zou je niet zo snel verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door allerlei dierenogen bekeken. Melchers praat een en ander met veel enthousiasme aan elkaar en maakt er een sport van de dieren zo goed mogelijk in hun leefomgeving in beeld te krijgen.

Opmerkingen

Meer weten over ANMEC? Kijk op onze website www.anmec.nl.

Inhoud

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

Leverancier
ANMEC
Type
DVD, Spellen
Thema
biodiversiteit, landschap, milieu
Niveau
buitenschoolse opvang, groep 3, groep 4, groep 5, groep 6, groep 7, groep 8
Periode
het gehele jaar
Plaats
Materiaal op te halen bij het ANMEC