MicroBattle - duurzaamheidschallenge (november 2021)

Maken jouw leerlingen zich ook zorgen om het klimaat en de toekomst en willen ze graag iets goeds bijdragen? Wil jij in jouw klas meer aandacht besteden aan duurzaamheid?
Doe dan mee aan de MicroBattle, een challenge waarbij leerlingen uitgedaagd worden om dagelijks duurzame en sociale acties te doen voor een betere wereld. Met zijn allen maken we een groot verschil!

Wat is de MicroBattle?

De MicroBattle is een drie weken durende challenge tussen teams van verschillende BO en VO scholen in Amsterdam en Amstelveen. Als deelnemer kun je dagelijks punten scoren door eenvoudige maar duurzame acties uit te voeren. Je houdt je score zelf bij in een webapp. Met alle teams samen werken we toe naar een community doel: zo veel mogelijk duurzame en sociale impact hebben. Dus meedoen is winnen! Voor het team met de meeste punten is er een ook nog een leuke beloning.

Je verdient punten met dagelijkse duurzame acties zoals 'kiezen voor minder of geen vlees', 'minstens 3 stuks zwerfafval oprapen' of 'iets delen met een ander'.

Kleine acties met een groot effect wanneer je ze met veel mensen samen uitvoert.

21 dagen duurzame en sociale acties doen voor langdurig effect

De MicroBattle duurt van woensdag 3 tot en met 23 november 2021. Door drie weken lang dagelijks duurzame acties te doen, doe je niet alleen een waardevolle en positieve ervaring met duurzaam gedrag op, maar vergroot je ook de kans dat het beklijft. Daarnaast is er in die drie weken genoeg tijd om in gesprek te gaan met elkaar (thuis en in de klas) en samen te leren over de impact van onze acties op mens en milieu.

Doe mee!

Wil jij met jouw klas meedoen aan de MicroBattle? Meld je dan aan via de knop reserveren of stuur een mail met je interesse naar elena@anmec.nl. Er kunnen tien klassen uit Amsterdam meedoen. Inschrijven kan tot 15 oktober 2021.

Lees meer

Wil je een beeld krijgen van eerdere MicroBattles? Lees dan hier verder of check onze socialmediakanalen op twitter, instagram of facebook.

Deze editie doet er ook een team volwassenen 'voor spek en bonen' mee aan de MicroBattle, onder leiding van de organisatoren. Wil jij deel uitmaken van dit team om te ervaren hoe het is om mee te doen? Stuur dan een mailtje aan Elena Francissen, elena@anmec.nl.

doel:

Ervaren hoe je met dagelijkse duurzame en sociale acties kunt bijdragen aan een betere wereld.

inhoud:

Dit project is onderdeel van het aanbod van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

duurzame ontwikkelingsdoelen:

laatste wijziging:
2021-12-03 08:55:13

extra info

type:

Projecten

periode:

november 2021

vormen:

binnenschools

omgeving van gebruik:

school

reserveren:

reserveren

Meer info