Rupsen horen poepen

Neem eens een bladerdouche, ga rock 'n rollen met alikruiken. Deze praktijkgids voor volwassenen laat zien hoe je kinderen natuur kunt laten beleven aan de hand van alle zintuigen. Het enige wat daarvoor nodig is, is nieuwsgierigheid én vies mogen worden...

Het boek is overzichtelijk ingedeeld per zintuig. Naast ideeën voor spannende kinder- en groepsactiviteiten biedt het ook handige achtergrondinformatie. Hoe werken de zintuigen bij mens en dier? Wat is een geluid eigenlijk en hoe werkt de neus? Leuk weetje: een slak kan wel 40 meter ver ruiken.

Het boek prikkelt om zelf op ontdekking te gaan: in bos of sloot, maar ook gewoon in de achtertuin. Van een specht lokken met een steentje tot samen een mozaïek maken of luisteren naar het overdonderende geluid van poepende rupsen. Telkens staat het aantal deelnemers, tijdsduur en materialen vermeld.

'Rupsen horen poepen' is een praktisch boek vol leuke doe-dingen en verbazingwekkende feitjes. Interessant voor natuurgidsen, docenten in het basisonderwijs, begeleiders in de kinderopvang en natuurlijk voor (groot)ouders. Geschikt voor 0 tot 100 jaar!

doel:

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

laatste wijziging:
2021-02-11 16:25:56

extra info

type:

Boeken

vormen:

binnenschools

reserveren:

reserveren

Meer info