ZOOM Light on small

Zoom: Light on Small is een gratis lespakket waarbij leerlingen van groep 8 en de eerste en tweede klas van de middelbare school gaan kijken naar de wondere wereld van kleine dingen. Of het nu om beestjes, plantjes, mos, afval of de grond is, alles ziet er totaal anders uit als je het 20 keer vergroot.

Leerlingen onderzoeken hoe leven, samenleven en overleven werkt in de thema's ecosysteem, planten en dieren. Deelnemende scholen krijgen gratis een aantal veldmicroscopen te leen om kleine objecten in 3D te bestuderen.

doel:

Eén of meerdere ecosystemen (schoolomgeving, bos, sloot) onderzoeken met behulp van een veldmicroscoop. Door gedetailleerd waar te nemen ontdekken dat elk ecosysteem uit veel verschillende onderdelen is opgebouwd.

inhoud:

Het lespakket bevat een serie van drie thema's. De opzet van het materiaal is dat er voor elk thema drie werkbladen en een blad met achtergrond informatie is. In groepjes van vier of vijf gaan de leerlingen aan de slag met de werkbladen. Buiten gaan de leerlingen opzoek naar verschillende beestjes, plantjes en afval van buiten en bekijken dit allemaal onder de microscoop. Het project kan worden afgesloten met het maken van een poster om bevindingen met elkaar te delen.

Zoom: Light on Small bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Introductie: Verzamelen ecosysteem voor in de klas
  2. Thema: Ecosysteem
  3. Thema: Planten
  4. Thema: Dieren
  5. Poster maken
  6. Presenteren aan elkaar

Je kan elk thema in één les behandelen of in meerdere wanneer docent dieper op het onderwerp in wil gaan. De posters maken en presenteren kan in één les.

duurzame ontwikkelingsdoelen:

laatste wijziging:
2021-12-03 08:55:13

extra info

type:

Projecten

vormen:

binnenschools

reserveren:

reserveren

Meer info