Moestuin zadenpakket voor scholen en kinderopvang

Moestuin zadenpakket met 10 soorten groentenzaden en een beknopte handleiding.

doel:

Laagdrempelig aan de slag met gezonde groenten in je eigen moestuin bij school of BSO.

inhoud:

Net als vorig jaar kunnen scholen en kinderopvanglocaties gratis groentezaden aanvragen via ANMEC. Hiermee kun je samen met de kinderen moestuinieren op je eigen terrein en gezonde groenten kweken voor in salades en andere gerechten. Rijk Zwaan, een bedrijf dat groentezaden produceert, stelt i.s.m. Jong Leren Eten 1 pakket van 10 soorten zaden beschikbaar per school/kinderopvanglocatie.

Bestellen kan tot 30 maart 2022. We versturen de bestellingen per post, vanaf half februari wekelijks op woensdag. Hier brengen we geen verzendkosten voor in rekening dit jaar.

Basisscholen uit Amsterdam en leden van de NatuurMEdiatheek vragen we nadrukkelijk hun bestelling via deze site te plaatsen. Overige belangstellenden uit provincie Noord-Holland kunnen hun bestelling doorgeven via dit formulier. Bestellingen van buiten Noord-Holland nemen we niet in behandeling.

Wat zit er in het pakket?

Het pakket bestaat uit 10 zakjes met dit keer duizenden zaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor een hele school. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin. Het pakket bevat ook een boekje met informatie en tips.

Biologisch?
De zaden in het pakket zijn een natuurproduct, veilig voor mens en dier. Ze zijn vermeerderd met respect voor de natuur en vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de ontwikkeling zijn geen technieken gebruikt die vallen onder de term genetische modificatie. Ze zijn prima te gebruiken voor je biologische moestuin, ze hebben enkel geen officieel keurmerk.

Tips voor meer
Dit pakket is heel basic. Wil je meer?

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

duurzame ontwikkelingsdoelen:

laatste wijziging:
2021-12-03 08:55:13

extra info

type:

Veldwerkmateriaal

vormen:

binnenschools

omgeving van gebruik:

school, opvang

reserveren:

reserveren

Meer info