Moestuinieren: Mijn eerste moestuin (boek)

Eten uit je eigen moestuin is lekker, gezond en leuk. Met het boek Mijn eigen moestuin kun je je eigen moestuin aanleggen en onderhouden. In de lente begin je met zaaien en planten, in de zomer verzorg je je plantjes en kun je al snoepen van worteltjes, aardbeien en bessen. In de herfst maak je heerlijke salades van groente uit je eigen tuin. En zelfs in de winter kun je verse groente kweken. Natuurlijk wordt er uitgelegd welke planten je het best kunt kiezen en hoe je ze moet laten groeien. Ook zijn in het boek ontwerpen voor verschillende moestuinen te vinden: voor grote tuinen, voor kleinere tuinen en zelfs voor een minituin op het balkon.
Mijn eerste moestuin is het 2e deel van de serie educatieve tuinboeken voor kinderen: door Mijn eerste moestuin leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor de natuur.
Deel 1 Mijn eerste tuinboek maakt kinderen vertrouwd met de natuur en het 3e deel Tijdreis in je eigen tuin plaatst de mens in de natuur.

doel:

Hoe leg je je eigen moestuin aan? Hoe onderhoud je de tuin? Wat kun je met de producten doen? Hoe tuinier je gifvrij?
Leerlingen leren verantwoordelijk te zijn voor de natuur.

inhoud:

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

duurzame ontwikkelingsdoelen:

laatste wijziging:
2021-12-03 08:55:13

extra info

type:

Boeken

periode:

het gehele jaar

vormen:

binnenschools

omgeving van gebruik:

buurt

reserveren:

reserveren

Meer info