Peuter soepboek

Op een zeer persoonlijke wijze beschrijven de twee auteurs 77 kindvriendelijke recepten met achtergrondinformatie voor ouders en opvoeders.

De recepten beginnen alle met een inleidend verhaaltje, gericht tot ouders en/of kinderen. De recepten bevatten een duidelijke ingrediëntenlijst met een goed omschreven bereidingswijze, bereidings- en oventijd, aantal personen (gemiddeld 4 tot 6 personen) en/of stuks. Op de linkerbladzijde van elk recept een paginagrote vrolijke kleurenfoto van een combinatie van het recept en toepasselijke speelgoedfiguurtjes, die terugkomen in de naamgeving van de gerechten. Het informatiedeel omvat achtergrondinformatie over zowel voeding-, opvoedkundige en gezondheidsonderwerpen.
Goed en helder geschreven met verwijzingen naar de website: keetsmakelijk.nl.

Behalve originele recepten vind je informatie over specifieke voedingsbehoeften van peuters. Vitamine D, vezels en ijzer komen aan bod, maar ook mondmotoriek, peuterpuberteit en hoe het gezellig blijft aan tafel. Licht verteerbaar opgeschreven, met tips en trucs die eenvoudig zijn toe te passen.

doel:

Het doel van dit kookboek is kinderen gezonder te laten eten door hen zelf gerechten te laten maken of deze met spannende verhalen voor hen aanlokkelijker te maken.

inhoud:

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

duurzame ontwikkelingsdoelen:

laatste wijziging:
2021-02-11 16:25:33

extra info

type:

Boeken

periode:

het gehele jaar

vormen:

binnenschools

reserveren:

reserveren

Meer info