Byor - Build Your Own Robot

De wereld waarin onze kinderen opgroeien wordt steeds technologischer. Om kinderen beter te laten begrijpen hoe deze technologie om hen heen werkt is de BYOR-kit ontworpen.
De BYOR-kit stelt kinderen in staat om zelf robots of andere elektronische apparaten te maken en programmeren.

Makkelijk in gebruik

De BYOR-kit bestaat uit een aantal verschillende input- en output-onderdelen. De onderdelen kunnen gemakkelijk met stekkertjes op elkaar worden aansluiten via het Easyboard. Zodra deze Easyboard van energie wordt voorzien gaan de aangesloten onderdelen op elkaar reageren. Wanneer er bijvoorbeeld een licht-sensor en een motortje zijn aangesloten, zal de motor sneller gaan draaien als er meer licht op de licht-sensor schijnt.

Vrije vormgeving

De onderdelen van de kit kunnen makkelijk op kosteloze materialen zoals karton bevestigd worden. Met de BYOR-kit zijn kinderen dus helemaal vrij in de vormgeving van hun robot of apparaat. Wanneer er een 3D-printer of lasercutter ter beschikking is kan deze ook (onderdelen van) de robot produceren.

Voor meer informatie en voorbereiding van de lessen: hetsollysysteem.nl

doel:

Leerlingen leren zelf een robot te ontwerpen en bouwen.

inhoud:

Dit item is onderdeel van de collectie van de NatuurMEdiatheek van ANMEC. Bekijk het totale NME-aanbod voor basisonderwijs op nmegids.nl/amsterdam.

laatste wijziging:
2021-12-03 08:55:13

extra info

type:

Lesmateriaal

periode:

het gehele jaar

vormen:

binnenschools

omgeving van gebruik:

school buurt

reserveren:

reserveren

Meer info