Duurzaam in bedrijf >

Kinderopvang Groen en Duurzaam

Groen doet kinderen goed
Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg mogelijkheden om natuur in de kinderopvang een plek te geven: het buitenterrein natuurlijker inrichten, insecten, slakken en planten binnen of buiten verzorgen en met de groep groene plekken bezoeken in de stad.
Ook een duurzame bedrijfsvoering heeft meerwaarde. Kinderen leren spelenderwijs afval scheiden en kunnen veel plezier hebben in het knutselen met gerecycled materiaal.


Wat biedt ANMEC
Voor de kinderopvang heeft ANMEC een speciaal aanbod.
Onze adviseur, Mela Krijger is pedagoog en heeft veel ervaring in de kinderopvang. Mela organiseert gedurende het jaar diverse bijeenkomsten om van elkaar en van specialisten te leren. Dat zijn open inspiratiebijeenkomsten maar ook specifieke workshops en cursussen over educatieve, pedagogische thema’s. Wil je met je organisatie aan de slag met natuur en duurzaamheid, dan verzorgen we graag een teamtraining op maat voor je. We hebben bovendien een breed netwerk van experts en ervaringsdeskundigen die we daarbij in kunnen zetten.

Mela komt graag bij je langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een groene, gezonde en duurzame ontwikkeling op jouw locatie. Neem vrijblijvend contact op met Mela. 

Advies op maat en begeleiding
We zijn er voor een gesprek in de NatuurMEdiatheek over materialen en methoden. We denken ook graag met je mee bij het opzetten en realiseren van een educatief of pedagogisch project. We maken samen een programma, gaan op excursie of zetten specialisten in om een leerervaring te bieden die bij blijft! Het liefst nemen we leerkrachten of pedagogisch medewerkers mee in ontwikkeling en uitvoering, zodat men het uiteindelijk ook zelf kan. We kunnen je adviseren bij het samenstellen en invoeren van beleid of leerlijn rond natuur- en duurzaamheidseducatie en meer vertellen over het aanbod van activiteiten en ondersteuning op het terrein van natuur en duurzaamheid in de regio Amsterdam e.o.
Onze adviseur voor kinder- en buitenschoolse opvang is Méla Krijger. Méla is pedagoog en geeft kinderopvang professionals graag ondersteuning en advies. Mail je vraag aan krijger@anmec.nl en Méla neemt contact met je op voor een afspraak


Inspiratiesessies en bijeenkomsten
Regelmatig organiseren de adviseurs van ANMEC inspiratiesessies en bijeenkomsten voor professionals uit de kinderopvang en buitenschoolse opvang. Dit doen we rondom thema’s zoals duurzaam opvoeden, natuurbeleving, moestuinieren, afval en meer. Ook wanneer we nieuw educatief materiaal hebben ontwikkeld, delen we dat graag. Wanneer een bepaald pedagogisch thema of vraagstuk erg leeft wisselen we kennis met elkaar uit.  Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Of heb je zelf een idee voor een bijeenkomst of een vraagstuk dat je met ons wilt delen? We horen het graag! 


Laat je inspireren in onze NatuurMEdiatheek
Materialen ter aankleding van een themaweek, interessante boeken voor de pedagogisch medewerkers, leuke spellen en veldwerkmateriaal voor op de BSO. Je kunt jouw thema's en activiteiten aanvullen met hoogwaardige educatieve materialen uit onze NatuurMEdiatheek. Gemakkelijk en duurzaam want je hoeft het niet allemaal zelf aan te schaffen. Kom langs en we helpen je graag bij het samenstellen van materiaal voor een thema. 

 

Nieuwsbrief
Via onze 'nieuwsbrief informeren wij geïnteresseerden over groene en duurzame onderwerpen, toegespitst op de kinderopvang in Amsterdam. Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief.

 

Partners
Heeft u een aanbod voor kinderopvangorganisaties in Amsterdam en wil je, samen met ons, locatieleid(st)ers en pedagogisch medewerk(st)ers laten zien en meemaken wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met Mela krijger

Projecten

Het internationale programma Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol...
Lees verder

Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Duurzaam in bedrijf'

Educatief aanbod

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als de spelers alles zou mogen bepalen? Het spelersteam bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Duurzaam in bedrijf'

Meer weten?

Méla Krijger
Méla Krijger
Adviseur
020 - 6225404